tisdag 5 oktober 2010

23 Nu händer det grejer!

Nu är allt igång, denna veckan startar alla workshops, med buller och bång! Det är full rulle på eftermiddagarna mellan 3 och 6, med alltifrån pyssel, ryska, engelska, bakning och datakunskap. Puh! det var fyllt med liv och rörelser, skor överallt, till skilland från lugnet som funnits innan. Men jag gillar detta bättre, måste jag erkänna.
Jag hade haft min första workshop, engelska konversation, med 6 stycken högstadielever. De kunde mycket mer än vad jag trodde de skulle kunna (vissa av dem i alla fall) och det lilla jag planerat gick lite för fort. Nästa gång ska jag vara bättre förberedd! Känns som om man måste kolla läget lite först. Det kommer bli svårt tror jag, en kan massa och en annan knappt något, men jag ska baske mig få det att fungera! Idag pratade vi familj, jag ställde massa frågor till dem.. tja, för att få dem att prata mer. Hur sätter man igång snacket, det är en fråga jag måste fundera på.

Dessutom var jag och Lenka på en skola idag, en gymasieskola med frisörelever. Vi pratade om DDM, om en kurs om Europa vi vill ha igång (som jag ska leda...!) och sen hade jag en halvtimmes engelskalektion med eleverna. Jag förstår inte riktigt vad de gör på sina vanliga engelskalektioner, men de lär sig nog inte så mycket. Nivån vad förvånande låg, tyvärr. Men de lyssnade noga på vad jag sa, fast de nog bara förstod en tredjedel. Det hjälper inte alltid att prata långsamt. Men jag pratar ju inte tjeckiska, jag ska kanske inte klaga. Eller?

Men engelskalektionerna (jag gjorde två) var roliga i alla fall! Vi skrev en saga och jag pratade om några engelska talesätt jag hittat på internet. Tror alla var nöjda sen efter, lite fniss försökte jag få fram och jag lyckades några gånger i alla fall. De verkade trevliga, vissa av eleverna verkade väldigt engagerade och de ville verkligen förstå, tror jag. Jag hoppas jag får chansen att göra sånt fler gånger! Tror det blir en gång till imorgon, exempelvis :) Känner mig så vuxen så som "undervisar" gymnasieungsdomar!

Imorgon kommer det bilder! :)  Ha det bra! (och kommentera, människor, kommentera!)

Dagens tjeckiska fraser:

Chuze - gång
Schuze - möte (lit. gå tillsammans)
Tentokrat - Den här gången

1 kommentar:

Anonym sa...

Du verkar ha hamnat så rätt och de skall skatta sig lycklioga som har dig! kram mamma