Vad gör jag?

Vad gör jag egentligen?

Detta är en fråga jag får ganska ofta, så jag tänkte klargöra lite, vad jag jobbar med egentligen.

Stället heter DDM Damian, och har kurser i alla möjliga ämnen för barn, ungdomar och vuxna och organiserar aktiviteter för barn under lovdagar och ibland helger. Här har ni hemsidan.

En vanlig dag ser ut som följande:

08.00 Stiger jag upp
09.00 försöker jag vara på jobbet
09.00 – 12.00 Sitter jag på kontoret med Lenka, Marcela, Ilonka och Iva, mina kollegor. ”Arbetsuppgifterna” är i stora drag:
- Planera mina workshops, engelska för konversation för ungdomar (45 min/v), engelska konversation för vuxna (30 min/v) och spanska (60 min/v).
- Tvätta
- Klippa papper, till Lenkas workshops
- Plugga tjeckiska
- Lyssna på vad de pratar om och försöka förstå (skriver ner lite ord ibland)
- Planera något speciellt, tex skolbesök eller eget projekt (ev)
- Dricka kaffe eller te
- Ev skolbesök

12.00 – 13.30 är det lunch. Jag äter hemma, eller följer med mina kollegor till en skolmatsal. Där måste man förbeställa mat och det gör jag så ofta jag kan äta maten där (specialmat existerar nog inte i detta landet). När vi vill lyxa till det lite går vi och äter på restaurang.

13.00 – 14.00 har jag tjeckiska på måndagar och torsdagar. Då går jag hem till min tjeckiskalärare Pavla, för övrigt Lenkas syster, och vi gräver ner oss i ord och grammatik. Mums!

13.30 – runt 15 eller 16 gör jag samma sak som på förmiddagen. Ibland går jag hem och vilar lite innan min workshop.

16.00/17.00 – 17.45 Har jag workshops på tisdagar, onsdagar och torsdagar. Engelska, engelska respektive spanska. Jag försöker få dem att prata och lära sig och det går bättre och bättre, ganska roligt till och från.
Efter workshopsarna har jag ledigt och jag går hem. På onsdagar har jag zumba, och skakar lite rumpa. :)

Till detta kan det tilläggas att jag ibland får ledigt en förmiddag för att ingen är där. Dessutom är fredagar lite till och från, ofta är inte Lenka där och då ger de mig ledigt också. Är det något speciellt jag ska göra får jag ledigt också, ofta har jag inte så mycket att göra.

En annan aktivitet är att sitta och dricka kaffe om vi får besök, diskutera olika saker som jag inte riktigt hänger med på. Misstänker dock att skvaller står ganska högt på listan.