måndag 13 september 2010

15 Potatis?

En vecka har passerat, en bra vecka! Jag var på kontoret fram till fredagen, målade och pysslade, klippte ut "papperspepparkakor" som barnen skulle måla på sen på lördagen. För på lördagen var det hålligång, vill jag lova! Det har varit "by-festival" , tänk Kalmar stadsfest fast mindre och huvudaktiviteten här var att man kunde springa eller cykla olika distanser på lördagsförmiddagen. Det var marknad, karuseller, de två största torgen var fulla av människor! Mitt i stan, på det största torget, hade satt upp en scen och det var lite uppträdanden. Full rulle altså! Och DDM måste ju också vara med på ett hörn, så vi (dvs jag, min handledare Lenka, två till från kontoret, vaktmästaren och lite andra ungdomar) klädde ut oss efter sago-tema (jag var blomma) och hade lite roliga lekar för barnen. klarade de något fick de en godisbit. Enkelt och roligt! Personligen höll jag i bollkastningen, för då behöver man bara runt 5 ord. Passade mig bra!

Jag var trött men glad på kvällen och efter lite käk gick jag tillbaks till torget där jag träffade Radka (en vän) och Lenka (min handledare) plus deras vänner och så var resten av människorna från kontoret också där. Trevligt! Det var en bra konsert med MIG-21, ett tjeckiska brand, bra dansmusik :) Sen var vi ute och dansade... härligt!

Veckan avslutades sedan med potatisplockning, Lenkas fästmans familj har lite åkrar och jag hjälpte till att ta upp potatisen och blev inbjuden till grillfest och krocketspel. Puh. Väldigt trevligt, fast jag inte förstod så mycket av något. Förlorade krocketspelet, men jag var glad i alla fall :)

Helgens tjeckiska ord:
Brambury - potatis
Kvetina - blomma
Jak se rekne...? - Hur säger man...?

1 kommentar:

Anonym sa...

Brambury - potatis ???

var kommer det ifrån! etymologiskt svar, tack. och hur uttalar de det?

kram
mamma