söndag 6 mars 2011

80 Helg!

Vad gör man på helgerna i Lanškroun? Inte vilar jag i alla fall. Kanske är en bra idé ibland dock.

Det startade tufft med en övernattning med 9 ungar, det var jag som planerat den och temat var pirater. Den blev av denna gången, fast det var egentligen för få barn. Folk anmäler sina barn och sen dyker de inte upp. Glömmer att sjukanmäla så vi vet aldrig riktigt om alla kommer eller inte. Men 9 barn räckte definitivt. Vi följde inte min plan helt, Lenka räddade det hela med att hitta på lite nya lekar och det blev helt ok till slut. Barnen vad nöjda, och vi med, så det är väl inget att klaga på.

Det hela var lite annorlunda än hemma på scoutövernattningarna. Barnen var inte med och lagade maten över huvud taget, och middagen bestod av fattiga riddare med senap och en liten skiva tomat. Frukosten var inte bättre, det serverades (färdigbredda!) mackor med smör och marmelad eller mjukost. De kunde inte läsa en karta och vissa av lekarna som brukar gå hem hos våra miniorer fungerade inte alls här. Tuggummit provade vi inte dock, hehe. Men helgen slutade bra, de hittade skatten och alla barnen kom hem med rätt föräldrar. Tror jag i alla fall.

Jag gick hem och sen vidare till tjeckisk/svensklektion med en kille som vill lära sig svenska. Sen hjälper han mig med min tjeckiska. Perfekt. Det blev en kopp te med Radka och dagen blev perfekt när jag gick på bio på kvällen. "Luftslottet som sprängdes" visades på Lanškrouns bio, med tjeckiska undertexter! Yes! Jag pratade en stund med personalen om filmerna och sen var det rätt härligt att höra lite riktig svenska i biomörkret. Kul att läsa översättningen! Blir lite lycklig av att återse svenska trafikskyltar och lite svensk kultur, när den är som bäst.

Efter bion hamnade jag utanför, jag halkade in som på ett bananskal i en konversation. En tjej som jag blivit presenterad för innan, hon stod där med sina kompisar och drack "vitamini" ur petflaskor. Hela gänget var i min ålder, trevligt med lite nytt folk och kvällen slutade med att vi smög in gratis på ett discotek i stan. Blir inte bättre än så.

Slutligen, bara för att göra all glädje lite större får jag besök, om bara 10 dagar. Kan knappt bärga mig!

1 kommentar:

Kim sa...

Hej Linnea!
Jag har det bra i Spanien. Har bara varit här en månad än så länge men jag gillar det! jag tror vi träffades innan jag åkte, du var hemma på "jullov" och du var hos Maria på Kumulus samtidigt som mig. Tror jag. Hur har du det i Tjeckien?