tisdag 22 februari 2011

75 Česky hezký

Det har blivit dåligt med uppdateringar den senaste veckan, jag har haft lite annat för mig. Försökt ta tag i min tjeckiska igen, jag har varit ute i en skola till och nu på torsdags ska jag vara lärare under tre lektionstimmar för en tredjeklass. Prata om Sverige, min plan är att visa dem lite Bamse, måla renar, prata kungligheter och eventuellt göra chokladbollar. Något interaktivt, inte bara prata, sa läraren. Har några lekar på lut om jag behöver fylla ut med något.

Det är så det fortsättar nu. Jag hoppar in där det behövs och har haft extra engelska med en av våra barngrupper i "Happy English", de är 7-8 år gamla. Imorgon blir det en och en halv timme engelska med vuxengruppen. Får se hur det går. Allt växlar mellan att inte alls veta vad jag ska göra till att ha massa på samma gång. Upp och ner.

I helgen tog jag en tur till volontärerna i Rychnov och sedan Nachod, två städer inte allt för långt bort. Trevligt folk, lite nya miljöer! Plus att vi åkte till Polen! De bor bara 15 minuter från en polsk stad som jag inte minns namnet på och dit åkte vi! :) Tog en promenad i det iskalla vädret och sen gick vi till simhallen där… det var himmelriket att sitta i jacuzzin. Spännande var också att man betalade tiden man var där inne. Först köpte man en timme och sen var man tvungen att betala typ 50 öre per minut extra man var där inne! Inkluderat tiden det tog att duscha och byta om… gillas inte.

Imorgon är det fest på jobbet igen, Iva fyller år och Lenka hade just namnsdag så det ska firas! Med något gott i ett glas och nog med fika för ett helt kompani.

Slutligen måste jag berätta att jag har hittat en reseguide över Sverige, på tjeckiska. Det är spännande läsning, må ni tro! De beskriver ingående begreppet "lagom" och "ordning och reda" exempelvis. De beskriver Kungsgemaket i Kalmar Slott som en riktig pärla och nämner den hemliga utgången på dasset. Att Erik och Johan var rivaler och att slottet har allt ett riktigt slott borde ha. Härligt! Att de dessutom tipsar om pajerna på Kullzenska, det är bara för bra!

1 kommentar:

mamma sa...

undrar om de på Kullzenska vet om det?