tisdag 15 februari 2011

74 Maskerad och linvistik

Sedan veckor har Lenka planerat att hon och hennes gymnasievänner skulle gå på maskerad. Hon bjöd med mig och Ilaria, den italienska tjejen, och i lördags var det änligen dags! Jag hade köpt orange garn och fick lite ståltråd av grannen så jag hade ganska prydliga och långa flätor, köpte en klänning på Second hand och drog på mig strumpbycor, ena sidan grönt och ens sidan blått. Snyggt snyggt. Ni kan ju ana vem jag skulle föreställa :) det var en helt ok kostym måste jag säga, men andra hade lagt så mycket mer energi på sina! De som imponerade mest var nog Shrek-gänget. De var 7 pers kanske och alla var en figur ur Shrek-filmerna. Inte undantaget varken åsna eller pepparkaka. Sedan var det en man som var en te-påse i jätteformat, en galen hattmakare, Simpsons, massa pirater och häxor. Till och med Batman var där. Riktigt imponerande måste jag säga. Ilaria var soptunna, med fasthäftade plastförpackningar på klänningen och en papperskjol målad som en soptunna. Fiffigt!

Det var ute i en liten by utnaför stan (ännu en gång), bara 200 meter från Lenkas hus så vi sov över där, åt frukost och pratade lite till innan vi begav oss hemåt Tittade på Pat a Mat, tre avsnitt med de där hantverkarna/männen som alltid bara misslyckas med allt. Ett tjeckiskt barnprogram, det gick i Sverige också när jag var liten, fast jag gillade det aldrig. Nu är det kul för att det är tjeckiskt (fast gubbarna säger aldrig något…). Men i alla fall, trötta men glada åkte vi hem igen. J

På söndagen åkte jag med Radka till Olomouc, träffade några av hennes vänner där och sov över i hennes lägenhet. Det är en stor tvåa, med ganska stort kök och dörren till duschrummet går inte att stänga. De är 4 personer där, med en extrasäng i köket. De har tre djupa tallrikar, ingen skärbräda och lampan i trapphuset släcka efter 15 sekunder och lämnar en i komplett mörker när man är mitt i trappan. Jösses. Det var intressant att se den, de tar nog inte så väl hand om den. Övernattningslägenhet är ordet… Inte riktigt standard enligt mig. Vi lagade lite soppa och gick sen på Zumba innan vi gick ut till en irländsk bar mitt inne i Olomouc. Det är ganska litet centrum och allt andas student-känsla. Alla unga människor på morgonens spårvagn och de stora universitetsbyggnaderna. Det är känsla det.

Radka och hennes vänner pluggar lingvistik, de flesta av dem. Gillar de det? Nej? Men jag ska få låna lite böcker av Radka på ämnet, se vad jag säger om det. Men troligen kommer jag sluta som statistiker. Velar och velar men jag kan fortsätta så i 2 månader till om jag måste.

1 kommentar:

Sussi sa...

Det var ju de som jag alltid pratade om att syntaren såg ut som! Gubbarna som alltid misslyckas med allt!