fredag 11 februari 2011

73 Ahoj piráti!

Tiden flyger förbi och februari har gjort entré för länge sen. Halva min tid i Tjeckien är över, bara 4 månader kvar och det känns lite läskigt. Som tur är har jag sommaren planerad (slottet och World Scout Jamboree!) och sedan hösten ska snart fyllas av studier. Där är jag desto mer osäker, vad det blir är ännu för tidigt att säga. Men en plan börjar skapas i mitt huvud.

Jag har nu satt igång med mina egna projekt på jobbet!

  1. Pirathelg (känns det igen? Hehe). Nästa helg har jag planerat en övernattning på DDM för barnen, Lenka hjälper till och kommer med idéer. Hon är ganska bestämd, och vi har lite olika åsikter om hur det hela ska se ut. Jag är inte så mycket för att barnen ska tävla om allt, men det är hon (och de flesta i Tjeckien). Men vi ska i alla fall ha lekar och tävlingar, man måste samla alla pusselbitarna för att slutligen hitta skatten "Eduardo Sanchez" gömde någonstans i huset…
  2. Ut i skolor! Jag har bett dem kontakta olika småskolor runt om i området. Min plan är att prata lite om Sverige, svara på tusen frågor om husdjur och julfirande och sen leka lite engelskalekar med barnen. Uppmuntra dem till att lära sig engelska! Nu är min tjeckiska tillräckligt bra för att kommunicera på deras språk… fast mycket fattas. (Fy bubblan för det)

Igår var jag ute på ett skolbesök, var mest med i klassrummet när de klippte och målade Europas geografi, men sjöar, hav och länder. Det var en tävling i vem som kunde göra den finaste europakartan… barnen ställde en massa frågor men jag tror läraren var med intresserad av alla. Undrade om folk gillade kungen, för inte alla i Tjeckien gillar presidenten… En annan fråga var hur svenska grundskolan fungerade. Måste tilläggas att han använde det svenska ordet "grundskola", var han nu lärt sig det. Lite annorlunda människa, men trevlig. Det blev en och en halv ganska intensiv timme i klassrummet.

En annan händelse är att jag har blivit reseplanerare! Eller i alla fall assistent till en… igår kom en man förbi och ville prata med mig och det visade sig att han och 39 tjecker till skulle åka till Lofoten i sommar. De försökte hitta boende i Sverige, men fick inget svar per e-post. När han hörde att det fanns en svenska i stan så tänkte han att jag kanske skulle kunna ringa dem och fråga. Så jag ska idag ringa till Ljungby och Kramfors och försöka boka sovplatser till 40 pers. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

Tjipp och hej!

2 kommentarer:

mamma sa...

Ljungby och Kramfors. det är ju bara för bra!! Ha!

Elin sa...

vet de om att all makt ligger hos statsministern? Kram!